Oilers förlänger Arizona Coyotes förlustsvit med 6-3 seger

Edmonton Oilers övervann tidiga svårigheter för att slå Arizona Coyotes med 6-3 och förlänga Coyotes förlustsvit till frustrerande 10 matcher. Evander Kane i en Edmonton Oilers Tröja gjorde två mål i tredje perioden för att hjälpa Oilers att vinna, medan Connor McDavid utökade sin assistlista i National Hockey League (NHL).

Edmonton fick en stark start med ett mål från Leon Draisaitl, men Nick Bjugstad och Clayton Keller fick ett mål tillbaka för Arizona för att stänga poängen. Trots att Oilers träffade stolpen två gånger i den första perioden låg man under med 3-2 inför den sista perioden.

I den tredje perioden vände det rejält. Evander Kane och Zach Hyman gjorde mål inom loppet av 26 sekunder och gav Oilers ledningen. Kane gjorde ytterligare ett mål på en retur och Warren Foegele gjorde mål i tom kasse för att säkra segern. Connor McDavid hade två assist och är nu uppe i 62 för säsongen, vilket ytterligare understryker hans dominans.

Head coach Chris Knoblauch var inne på samma spår som Kane och berömde sitt lags förmåga att studsa tillbaka efter den senaste segern. Han bekräftade vikten av att undvika en långvarig förlustsvit, och de kämpande Coyotes känner sannolikt på samma sätt.

Arizona har kämpat både offensivt och defensivt under förlustsviten, med sju av dessa matcher med minst fyra mål gjorda av motståndarna. Huvudtränaren André Tourigny har uttryckt frustration över deras oförmåga att göra mål mot Oilers power play.

Trots en stark insats mot Colorado i söndags var den korta omställningen och att möta ett av ligans bästa lag i offensiven en för stor utmaning för Coyotes. Nick Bjugstad i en NHL Tröjor gjorde två mål, men deras defensiva misstag kostade dem i slutändan matchen.

Oilers siktar nu på att fortsätta sin segersvit, medan Coyotes desperat letar efter en seger för att bryta sin demoraliserande förlustsvit. Oilers potenta offensiv och McDavids ledarskap verkar vara på rätt spår, medan Coyotes måste hitta en lösning på sin defensiva inkonsekvens.